Írinyi Terv pályázat a 3B Hungária Kft-nél

Írinyi Terv pályázat a 3B Hungária Kft-nél

Támogatási szerződés száma: NGM/12410-6/2017.

A projekt címe: „Optipromt technológiai rendszer kialakítása – szerves input és output anyagok elemzése a termokatalitikus eljárás folyamatának hatékonyabbá tétele érdekében".

A 3B HUNGARIA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az Írinyi Terv iparstratégiai támogatásai előirányzatból a Magyar Kormány által finanszírozott Írinyi Terv keretében pirolizisre alapozott kisüzemi méretű rendszert fejlesztett ki.

A projekt célja: Az RDF sok komponensből álló hulladék mint másod-tűzelőanyag pirolizálással – égetéssel történő termikus hasznosítása, mely számos előnnyel jár:

  • nagyobb a hasznosítási arány, alacsonyabb az emisszió,
  • alacsonyabb beruházási és üzemeltetési költség,
  • az előnyök kisebb üzemkapacitás mellett is realizálhatók.

A projekt keretében szisztematikus elméleti és laboratóriumi kutatómunkával kidolgozásra került a fő RDF-komponensek termikus bontási folyamata és erre alapozva kisüzemi méretű berendezéssel üzemi méretű folyamat-modell kísérleti vizsgálata, amely lehetővé teszi a mindenkori mennyiségű és minőségű RDF termikus lebontásához szükséges pirolizátor és előkezelés tudatos eljárástechnikai és gépészeti tervezését , működtetését.
A kialakított félüzemi méretű komplett pirolizátor csigás reaktorból és hozzá szervesen illeszkedő tömörítő-darabosító és adagoló eszközökből áll, amelyek egy egységes berendezést képeznek.
A projekt jelenlegi állása: a mintarendszer 2018. december 31-ig elkészült, a mintaoltalom bejegyzése folyamatban van.

A projekt költségvetése: 221.061.500 Ft

A projektem részvevők kutató intézetek: Miskolci Egyetem, Veszprémi Egyetem
Honlap: 3bh.hu
Elérhetőségek: 8900 Zalaegerszeg, Wlassics Gyula u.13. • Telefon:+36 92 549-033