Homokmosók

A 3B által gyártott homokmosó berendezések elsősorban kavicsbányák részére készülnek.

Bevált konstrukció

Nedves osztályozáskor a szitáról elfolyó homokos zagyvíz a teknőbe folyik. Közvetlenül a beadás után a serlegkerék a vizes homok egy részét azonnal kiemeli. A maradék, a finomabb frakció pedig a teknőbe folyamatosan leülepedik, majd ezt a tengelyre szerelt spirál a serlegkerék felé tolja, ahol a serlegek a víztelenítőszitára termelik.

Optimális terhelésre tervezve

A vezérlésbe beépített frekvenciaszabályzó biztosítja a homokmosók egyenletes terhelését, valamint a homok optimális víztelenítését.

Alacsony teljesítményre

Külső kiadású homokmosók (SVa) egy vagy két serlegkerékkel emelik ki a homokot majd egy másik szállító eszközre adagolják. A kiemelés lassú forgással történik, hogy a kiemelt homokból a víz a serlegek perforációján át távozni tudjon.

Víztelenítőszitával kombinálva

Belsőkiadású homokmosók (SViE) egy serlegkerékkel készülnek, és a kerék után közvetlenül egy víztelenítőszita van a homokmosóra építve, ami a homok víztelenítését végzi. Így sokkal nagyobb teljesítmény érhető el akár 100-150 t/h. A mosott homok nedvességtartalma max: 12-13 %-os.

Finomhomokmosók

A homokmosók másik alkalmazási területe, az elfolyó zagyvízből a finomhomok (0,063-1 mm) visszanyerése. Ezek a homokmosók nagyon alacsony fordulatszámon üzemelnek, és nagyobb teknővel készülnek.

Szakértő kollégáink készséggel segítenek Önnek.