Csőszalagok

Elsősorban nagyobb szállítási hosszban, távolsági szalagpályaként célszerű használni porszerű, illetve ömlesztett anyagok szállítására. A szállítási hossz, illetve a terhelés függvényében a textilbetétes vagy acélkord betétes hevedereket alkalmazunk.

Speciális megoldáshoz speciális komponensek

A „hevedercső” átmérője jellemzően 150-500 mm között van. A szállított anyag fizikai és kémiai tulajdonságaitól függően a heveder minősége lehet kopásálló, hőálló, illetve olaj- és zsírálló. A szükséges hevedert, a ContiTech mindig egyedi rendelésre gyártja.

Térben vezetve

A klasszikus szállítószalagtól eltérően a csőszalagnál a hevedert, a hexagonális elrendezésű görgők, köralakúvá formálják. A kör alaknak köszönhetően a szerkezet lehetővé teszi a térben vezetett anyagmozgatást, a topográfiai viszonyokhoz való alkalmazkodást viszonylag kis helyigénnyel.

Teljesen zárt szállítás

A cső alak nem csak védi a szállított anyagot a külső hatásokkal szemben, hanem zárt szállítást biztosít, és így védi a környezetet. Jellemző alkalmazási területei: cement, gipsz, mészkő, koksz, klinker és szén szállítása.

Szakértő kollégáink készséggel segítenek Önnek.